WordPress handmatig verhuizen

WordPress handmatig verhuizen

 1. Maak een zip bestand van alle WordPress bestanden. Deze bestanden zijn vaak te vinden in de Public_html. Let op, dit kan verschillen per host.
 2. Download dit bestand.
 3. Upload dit bestand vervolgens bij de nieuw host en pak dit uit.
 4. De volgende stap is het overhalen van de database. Maak een export van de database. In dit voorbeeld maak ik gebruik van phpMyAdmin, klik bovenaan op Export en klik vervolgens op Go
 5. Maak een nieuwe database aan. De nieuwe database naam, database gebruiker en het bijbehorende wachtwoord heb je straks nodig in de wp-config.php (verbinding maken met deze database).
 6. Importeer het sql bestand in de nieuwe database.
 7. Open de wp-config.php, je ziet hier de database gegevens van de vorige host staan. Vervang deze gegevens door de database gegevens die je bij stap 5 hebt aangemaakt. 
  Oude gegevens

   

  Nieuwe gegevens

   

 8.  Sla dit bestand op, je hebt nu je WordPess verhuisd. 

Wanneer je een nieuwe website hebt aangemaakt aan onze kant, heeft deze niet meteen een beveiligde verbinding (SSL), dit kan eventjes duren. Dit kan je versneller door handmatig een aanvraag op SSL te doen via het dashboard, hier lees je hoe je dit doet. 

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.