Hoe maak ik een nieuwe database aan?

Hoe maak ik een nieuwe database aan?


Nog niet ingelogd op cPanel?

Deze handleiding gaat er van uit dat je ingelogd bent op het cPanel control panel van je hostingpakket. Wil je weten hoe je moet inloggen op cPanel? Klik dan hier.


In dit artikel lees je hoe je een nieuwe database aanmaakt.

In het kort, wat is een MySQL database?

  1. MySQL is een databasesysteem dat veel gebruikt wordt in combinatie met PHP. Een database is een digitaal opgeslagen archief gemaakt om makkelijk geraadpleegd en gebruikt te worden. SQL is een taal om vragen te stellen aan een database of om wijzigingen in een database aan te brengen.
  2. Het aanmaken van een nieuwe database is heel simpel, ga in cPanel naar 'MySQL-databases' en geef onder 'Create New Database' de naam die je je database wilt geven. Het eerste deel is altijd gelijk aan de gebruikersnaam van je hostingpakket, deze kan je niet aanpassen.
  3. Vervolgens klik je op 'Create Database', de database wordt dan automatisch voor je aangemaakt!

Let op! Voordat je gebruik kunt maken van je database, moet je eerst nog een database gebruiker aan je database toevoegen. Hoe je dat doet, lees je hier

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.