Werken met externe MySQL

Werken met externe MySQL


Nog niet ingelogd op cPanel?

Deze handleiding gaat er van uit dat je ingelogd bent op het cPanel control panel van je hostingpakket. Wil je weten hoe je moet inloggen op cPanel? Klik dan hier.


Wat kan je met externe MySQL?

In sommige specifieke situaties kan het nodig zijn om een van de MySQL-database extern te benaderen. Situaties waarin dit kan voorkomen zijn bijvoorbeeld een webapplicatie die extern draait en gebruik maakt van een database op onze server. 

Hoe werkt externe MySQL?

Omdat databases nog wel eens gevoelige informatie bevatten, is de externe toegang tot MySQL goed beveiligd. Dit om te voorkomen dat iedereen zomaar jouw database kan benaderen. H


Om externe toegang mogelijk te maken, moet je eerst weten vanaf welk IP adres je verbinding wilt gaan maken. Dat is de webserver waar je verbinding vanaf gaat maken.

Dit IP adres voeg je toe in cPanel onder 'Externe MySQL'. Nu weet cPanel dat dat adres bij je databases mag. Nu moet er nog een uitzondering in onze firewall gemaakt worden.

De uitzondering in de firewall moet de support van je hostingprovider voor je regelen. Dit komt omdat de firewall zo geconfigureerd is dat standaard al het verkeer naar poort 3306 voor MySQL geweigerd wordt. Hier moet een uitzondering op gemaakt worden met het door jou gebruikte IP adres.


Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.