Een Database maken met de Database Wizard

Een Database maken met de Database Wizard


Nog niet ingelogd op cPanel?

Deze handleiding gaat er van uit dat je ingelogd bent op het cPanel control panel van je hostingpakket. Wil je weten hoe je moet inloggen op cPanel? Klik dan hier.


Wat kan je met de database Wizard?

De Database Wizard biedt een makkelijk te volgen stappenplan waarmee je makkelijk een database kunt aanmaken. Onder MySQL Databases heb je dezelfde mogelijkheid, echter is dit zonder makkelijke interface. Hier wordt ook gelijk de gebruiker voor je aangemaakt.

Stap 1.

Hier geef je de naam van de database op, denk er wel om dat hij makkelijk te onderscheiden is. Klik vervolgens op Volgende stap.

Stap 2.

De volgende stap is om een gebruiker aan te maken, deze heb je nodig om verbinding te maken met je database. Het wachtwoord kan je achteraf altijd wijzigen. Klik vervolgens op Gebruiker maken.

Stap 3.

Hier geef je de gebruiker permissies, tenzij je een aparte gebruiker aanmaakt die alleen de database kan bekijken vink je ALLE RECHTEN aan. Klik vervolgens op Volgende stap

Stap 4.

Je hebt nu een database + gebruiker aangemaakt, deze database kan je vervolgens voor je website gebruiken.

 

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.