WordPress verhuizen via een plugin

WordPress verhuizen via een plugin

Een populaire plugin die veel gebruikt wordt is de Duplicator plugin. Gebruiksvriendelijk en handig voor wanneer je alleen toegang hebt tot het admin paneel van WordPress. 

Deze handleiding gaat er vanuit dat je bent ingelogd op wp-admin. Ben je dan niet? Klik dan hier. De handleiding gaat er ook vanuit dat je weet hoe je een plugin installeert. Weet je dat niet? Klik dan hier.

 1. Installeer de Duplicator plugin op de WordPress website de verhuisd moet worden.
 2. Ga met je muis op 'Duplicator' staan. (Klik niet!) Klik op 'Pakketten'. Featured
 3. Je ziet dat er geen pakketten aanwezig zijn, deze maak je vervolgens aan door rechtsboven op 'Maak nieuwe' te klikken. Een pakket bevat alle bestanden van de WordPress website, dit kan je zien als een backup.Featured
 4. Hier kan je bepaalde aanpassingen maken, zoals het weglaten van een bepaalde database tabel of bestanden. Klik op 'Next' om verder te gaan.Featured
 5. De plugin gaat nu de website scannen, kijken als alles aanwezig is om een pakket aan te maken. Je krijgt vervolgens een overzicht. Mocht er iets aan de hand zijn, krijg je in dit scherm een melding. Druk vervolgnes op 'Build', het pakket wordt nu aangemaakt.Featured 
 6. Wanneer het pakket gemaakt is, heb je de optie om dit te downloaden. Zowel de 'installer' als de archive heb je nodig. Upload beide bestanden naar de map waar je WordPress wilt installeren.
 7.  Voor het installeren van de WordPress site heb je ook een database nodig, maak deze alvast aan. Weet je niet hoe? Bekijk dan deze handleiding.
 8. Navigeer vervolgens naar https://jedomein.nl/installer.php, vervang jedomein.nl met je eigen domeinnaam. Je ziet dat beide bestanden erkend worden, je kan na het accepteren van de voorwaarden verder met de installatie.
 9. Vul in het volgende scherm de database gegevens in van de nieuwe database die je in stap 7 hebt aangemaakt. Klik daarna op 'Test Database'. Wanneer de test compleet is kan je op 'Next' klikken.Featured
 10. Bevestig de installatie, klik op 'OK'.Featured
 11. Je krijgt nu de setup te zien, wanneer de instellingen kloppen klik je op 'Next'.
  • Titel: Kies een titel voor je website
  • URL: Standaard kiest duplicator voor de http versie. Voor een beveiligde versie kan je dit vervangen door https://
  • Path: Kies het pad van de installatie, standaard zet duplicator dit al goed.
 12. De installatie is nu voltooid!
Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.