Hoe kan ik mijn e-mailaccount beheren? (wachtwoord wijzigen, quota aanpassen)

Hoe kan ik mijn e-mailaccount beheren? (wachtwoord wijzigen, quota aanpassen)


Nog niet ingelogd op cPanel?

Deze handleiding gaat er van uit dat je ingelogd bent op het cPanel control panel van je hostingpakket. Wil je weten hoe je moet inloggen op cPanel? Klik dan hier.


Wil je je wachtwoord wijzigen, quota aanpassen, je e-mailadres verwijderen of een bepaalde blokkade instellen? Dan kun je hier terecht.

Ga in cPanel naar E-mailaccounts onder E-mail

Druk achter het e-mail account op Beheren.

Wachtwoord aanpassen

Om een nieuw wachtwoord in te stellen, geef je hier een nieuw wachtwoord op en druk je vervolgens onderaan de pagina op UPDATE EMAIL SETTINGS

Quota aanpassen

Hier kun je een quota instellen per mailbox, dus hoeveel ruimte een mailbox maximaal mag gebruiken. Ons advies is om deze op Onbeperkt te zetten. Je email wordt altijd opgeteld bij het totale gebruik van je hostingpakket.

Blokkades instellen

Hier kun je verschillende soorten blokkades opleggen voor een mailbox. Dat is nuttig als iemand bijvoorbeeld tijdelijk even geen toegang mag hebben. Druk vervolgens onderaan de pagina op UPDATE EMAIL SETTINGS.


 Mailbox verwijderen


Mocht je het e-mailadres willen verwijderen, klik dan onderaan de pagina op DELETE EMAIL ACCOUNT. Je krijgt nu een melding met het bericht als je zeker bent dat je het adres wilt verwijderen. Klik op VERWIJDEREN om het te voltooien.

Op deze manier kun je het wachtwoord, e-mail quota en blokkade

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.