Hoe voeg ik een Standaardadres / catch-alladres toe?

Hoe voeg ik een Standaardadres / catch-alladres toe?


Nog niet ingelogd op cPanel?

Deze handleiding gaat er van uit dat je ingelogd bent op het cPanel control panel van je hostingpakket. Wil je weten hoe je moet inloggen op cPanel? Klik dan hier.


Wat is een standaardadres?

Een standaardadres zorgt ervoor dat alle mail die naar een niet bestaand mail adres wordt gestuurd, toch een bestemming kan krijgen. Mocht je bijvoorbeeld info@jouwdomein.nl als email adres hebben, en iemand stuurt een mail naar support@jouwdomein.nl, kan je met deze optie ervoor zorgen dat die mail wordt doorgestuurd naar een wel bestaand e-mail adres.

Open het knopje Standaardadres in cPanel

Selecteer het domein waarvoor je het standaardadres wilt instellen.

Standaard staat Verwijder de e-mail terwijl uw server deze verwekt aan de hand van de SMTP-tijd met een foutbericht aangevinkt. Dat betekent dat de verzender foutmelding terugkrijgt. Als je deze mails wilt doorsturen naar een mailbox, vul dan onder Doorsturen naar e-mailadres het bestemmingsadres in.

Onder Geavanceerde opties heb je nog een aantal mogelijkheden. Zo kun je een e-mail doorgeven aan een programma, doorsturen naar het standaardaccount of een mail verwijderen zonder verder tegenbericht.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.