Een extra domeinnaam toevoegen (extra website)

Een extra domeinnaam toevoegen (extra website)


Nog niet ingelogd op cPanel?

Deze handleiding gaat er van uit dat je ingelogd bent op het cPanel control panel van je hostingpakket. Wil je weten hoe je moet inloggen op cPanel? Klik dan hier.


Wat kun je met een extra domein?

Afhankelijk van je hostingpakket, heb je de mogelijkheid om een extra domein toe te voegen aan je hostingpakket. Met dit extra domein kun je een extra website op je hostingpakket kwijt. Ook heb je de mogelijkheid e-mail adressen te maken onder dit domein. Wanneer je een extra domein toevoegt, wordt er automatisch een extra map aangemaakt in je public_html, namelijk public_html/domeinnaam.nl, (dus test.nl zoals onderstaand voorbeeld) hier plaats je de bestanden voor je website.

Hoe voeg ik een extra domein toe?

  1. Ga naar domeinen in cPanel. Dit kun je vinden bij tools.

  2.  Klik vervolgens op Nieuwe Domein aanmaken om je domein toe te voegen.

  3. Je moet Share document root uitvinken en vul dan de naam in van het domein dat je wilt koppelen, als je vervolgens op 'tab' of ergens willekeurig op de pagina klikt, vult cPanel automatisch de rest voor je in.

  4. Klik vervolgens op verzenden om je domein toe te voegen.

Wil je het domein doorsturen naar een andere domeinnaam (redirect)? Kijk dan hier. 

Als je het domein wilt verwijderen, denk er om dat alle data dat gekoppeld is aan dit domein ook verwijderd zal worden (e-mail en bestanden).

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.