Hoe maak ik een nieuwe SSH sleutel aan?

Hoe maak ik een nieuwe SSH sleutel aan?


Nog niet ingelogd op cPanel?

Deze handleiding gaat er van uit dat je ingelogd bent op het cPanel control panel van je hostingpakket. Wil je weten hoe je moet inloggen op cPanel? Klik dan hier.


Genereer nooit een SSH key via cPanel

  1. Klik op SSH-toegang
  2. Klik op Generate a New Key. Hier kan je een nieuwe SSH key aanmaken, hij maakt dan een public en private key voor je aan.
  3. Hier heb je de mogelijkheid de key een naam te geven, id_rsa is standaard. Geef een sterk wachtwoord op, eventueel kan je gebruik maken van de Password Generator. Het is belangrijk dat je dit wachtwoord goed opslaat.
  4. Kies een Key Type, je hebt hier de mogelijkheid tussen RSA en DSA. DSA sleutels bieden snellere tijden voor het genereren van handtekeningen, maar langzamer voor validatie en bij het versleutelen. Wij raden RSA aan. 
  5. Kies een Key Size. Hoe groter de key size, hoe langzamer de authenticatie zal gaan.
  6. Klik op Generate Key
  7. Klik op Go back.
  8. Je ziet dat de public key nog niet geautoriseerd is, dit moet echter wel gebeuren. Klik op Manage achter de public key.
  9. Klik vervolgens op Authorize om de sleutel te autoriseren.
  10. Beide keys zijn nu klaar voor gebruik. Je kan ze in het overzicht downloaden en gebruiken voor bijvoorbeeld je FTP client om met SFTP te verbinden. 

Op deze manier kun je een nieuwe SSH key aanmaken.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.