Hoe stel ik 2FA in voor cPanel?

Hoe stel ik 2FA in voor cPanel?


Nog niet ingelogd op cPanel?

Deze handleiding gaat er van uit dat je ingelogd bent op het cPanel control panel van je hostingpakket. Wil je weten hoe je moet inloggen op cPanel? Klik dan hier.


Twee-factor-authenticatie (2FA) is een verbeterde beveiligingsmaatregel die twee vormen van identificatie vereist: je wachtwoord en een gegenereerde beveiligingscode. Wanneer 2FA is ingeschakeld, levert een app op je smartphone een code die je bij je wachtwoord moet invoeren om in te loggen. In dit voorbeeld maak ik gebruik van de app Google Authenticator.

2FA is alleen van toepassing wanneer je rechtstreeks inlogt; bij inloggen via het dashboard hoef je geen 2FA code te laten zien.

 1. Navigeer in cPanel naar Two Factor Authentication (Tweeledige Verificatie).
 2. Klik op Set Up Two-Factor Authentication.
 3. Om 2FA te gebruiken heb je een Authenticator-app nodig (Een wachtwoord manager zoals 1Password heeft deze mogelijkheid ook). 
  • Stap 1: Scan de QR-code. Dit kun je in een Authenticator app doen, de app voegt automatisch de 2FA code toe. 
   • Mocht de app geen mogelijkheid hebben tot het scannen van een QR-code, kun je de code gebruiken die aangegeven wordt. 
  • Stap 2: Wanneer je de QR code of code hebt ingevuld in de app, krijg je een 6 cijferig nummer te zien, voer deze hier in en klik op Configure Two-Factor Authentication
 4. Je hebt nu 2FA ingesteld voor je cPanel account.
Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.