Optimaliseren met de WordPress plugin

Optimaliseren met de WordPress plugin

In dit artikel ga ik je uitleggen hoe de plugin van de SEO toolkit werkt in WordPress. Mocht je nog niet de plugin hebben, neem dan contact op met ons. Je kunt met de plugin direct aan de slag om de SEO punten te voltooien.

1. Login op je WordPress website

2. De plugin SEO toolkit is er nu bijgekomen aan de linkerkant en vervolgens klik je daarop om aan de slag te gaan met optimaliseren. 

3. Bekijk het kopje analyseren hoe je het doet qua SEO verkeer. Je kunt namelijk je Google Analytics koppelen. 

4. Bij het bedrijfsprofiel kun je de naam van je bedrijf invullen.

5. Bij het kopje instellingen kun je email meldingen aan of uitzetten. Die staat standaard uit omdat je van ons een maandelijks mailtje krijgt. Als tweede zie je bovenaan de SEO score. Die kun je uitzetten en staat standaard aan.  


6. Pagina's optimaliseren kun je uitvoeren bij het kopje optimaliseren en dan selecteer je de pagina die je wilt optimaliseren.


Daar kun je vervolgens een meta beschrijving toevoegen zonder de plugin YOAST SEO te hebben. Dus die kun je in principe ook de plugin weghalen. Als je de beschrijving klaar hebt klik je op beschrijving bewaren en dan wordt het direct afgevinkt.

Zorg ervoor dat je alle punten hebt gedaan om je SEO score omhoog te krijgen. Als alles is opgelost ziet het er zo uit (alles groen). De trefwoorden kun je in het marketingplatform het best checken omdat je daar het zoekvolume ziet en de concurrentie. Dus of het makkelijk of moeilijk wordt om hoger te komen in Google op die zoekwoorden.

7. Gebroken links oplossen kun je oplossen bij optimaliseren en dan krijg je te zien op welke pagina's de gebroken links zijn en dan kun je ook zien om welke gebroken link het gaat. Die kun je gaan bewerken.

8. Een sitemap maken kun je uitvoeren bij het kopje optimaliseren. Daar krijg je een uitleg wat sitemap is. Klik daarna op nu instellen. Het kan een paar dagen duren dat het is aangemaakt en dat het is afgevinkt in de plugin/marketingplatform.

Check gerust onze andere artikelen!

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.