Email Deliverability beheren

Email Deliverability beheren


Nog niet ingelogd op cPanel?

Deze handleiding gaat er van uit dat je ingelogd bent op het cPanel control panel van je hostingpakket. Wil je weten hoe je moet inloggen op cPanel? Klik dan hier.


Wat kan je precies met e-mail deliverability?

Deze interface kan je gebruiken om problemen op te sporen van je mail-gerelateerde DNS records voor al je domeinnamen in 1 pakket. Het systeem gebruikt deze records om te verifi¨eren dat andere servers het domein kunnen vertrouwen als verzender.

Wat is SPF?

Het belangrijkste idee van SPF-record is dat een eigenaar van een domeinnaam de informatie publiceert over IP-adressen die geautoriseerd zijn om vanaf deze domeinnaam mail te verzenden. De ontvangende server vergelijkt de informatie in het afzender adres van de envelop met de informatie die is gepubliceerd door de eigenaar van de domeinnaam. Als deze gegevens overeenkomen, wordt e-mail bezorgd.

Wat is DKIM?

DKIM (DomainKeys Identified Mail) is een andere manier van e-mailverificatie. Deze methode gebruikt informatie over het domein die is gepubliceerd door de domein eigenaar. Met die informatie kan de ontvangende server controleren of het e-mailbericht is verzonden door de wettige eigenaar van die domeinnaam.

Een e-mail wordt dan ondertekend met een privésleutel die op de server staat. Om die privésleutel te ontcijferen, heb je de publieke sleutel nodig. Die moet op de privésleutel 'passen'.

Hoe pas ik mijn SPF/DKIM record aan?

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.